KUNDVAGN
0 Produkt
kr 0.00
 
Beställ Canvastavlorcards

Vad är foto på canvas?

Foto på canvas har blivit väldigt populärt, och en fotoprodukt som alltmer ersätter – eller kompletterar – våra vanliga förstoringar.
FOTO PÅ CANVAS är vad det låter som: en förstoring av ditt eget foto (eller bild) på canvas istället för på vanligt fotopapper. Man skulle kunna säga att det handlar om att digitalisera sitt foto på en riktig tavla. Ett foto på canvas ”framkallas” inte som en klassisk fotoförstoring, utan skrivs ut direkt på canvasduken via en storformatsprinter avsedd att hantera canvas och dylika material.
En förstoring av ditt foto på Canvastavla fungerar utmärkt både som present eller som en fin väggdekoration att förgylla din egen inredning med. En Canvastavla ger rummet det där lilla extra, samtidigt som det blir en väldigt personlig del av inredningen.

Vad bör jag veta innan jag beställer mina canvastavlor?

Principen är ju större canvastavla du beställer, desto högre krav ställs på bildens kvalitet. Har du tagit din bild med en hyggligt modern digitalkamera brukar det aldrig vara några problem. Men se till så att du använder bilden i sitt oförstörda format och inte laddar upp en webbanpassad, komprimerad variant. Har du några frågor om bildens kvalitet är det bara att kontakta oss på mail via info@skapabilder.se.

Delarna i en Canvastavla

Canvas
Canvas är samma slags material som används i segel. Med andra ord talar vi om ett väldigt slitstarkt tygmaterial, som traditionellt använts för tillverkning av produkter med stora krav på just slittålighet (exempelvis tält, skor, markiser och segel.) För canvastavlor och foto på canvas är materialet allt som oftast bomull, men det förekommer även billigare ”canvaskopior” i form av fotografiskt papper som behandlats mellan räfflade valsar så att ytan får en bomullsliknande struktur. Vi på SkapaBilder använder en Canvas av typ Torino, 374 g/kvm

Bläck
Generellt sett så finns det två typer av bläck, vattenbaserat och oljebaserat. Det förstnämnda brukar benämnas ”dyebläck” och det andra ”pigmenterat bläck”.
Vi på SkapaBilder använder pigmenterat bläck till 100%.
Dyebläck har lite större färgomfång, men ger ofta ett oäkta intryck och har mycket kort hållbarhet, i sämsta fall bara ett par månader. Dyebläck är inte UV-resistent vilket gör att utskrifterna bleknar.
Pigmenterat bläck ger naturtrogna hudtoner och tonövergångar. Bläcket är också mycket långlivat och vid rätt förvaring och utskrift kan utskrifterna faktiskt ha bättre livslängd än traditionella fotografier. Pigmenterat bläck är både UV- och vattenresistent vilket bidrar till den långa livslängden.

Kilram
Våra Kilramar är gjorda av stavlimmad möbeltorkad furu av yppersta kavalitet.

Då vi upplevt att många har problem med att montera canvasen på kilram så gör vår rutinerade personal det åt dej. Med andra ord vi levererar alltid färdigmonterade ramar.